Darált húsos, tökös frittata

Minden tavasszal megrendezésre kerül a Best of Budapest díjátadó gála, amelynek során az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Én is részt vettem az eseményen, de a legjobbak előtt, a házi kosztra is gondolni kellett: egy új frittata receptet hoztam nektek.

190402-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 5 db Gyermelyi tojás
  • 1 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint reszelt parmezán
  • 200 g gyalult tök
  • 200 g darált pulyka
  • friss kapor
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Olívaolajon, egy serpenyőben az összezúzott fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A gyalult tököt hozzákeverjük, és addig főzzük őket együtt, amíg a tök leve el nem fő. Fűszerezzük.

A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a parmezánt, összekeverjük őket, és a darált húsos, tökös keverékre öntjük, egy fedővel lefedjük, és hagyjuk összesülni az ételt.

Jó étvágyat!

Készítsd el velünk ezt a kiváló málna lekváros mákos gubát is!

- KockacZukor -