Lazacos, füstölt sajtkrémes penne

A füstölt lazacszeletekkel kiélhetjük a kreativitásunkat a konyhában. Tölthetjük sajtos krémmel, és feltekerhetjük, vagy pirítósra tehetjük, különleges krémekkel párosítva. Én most egy kiadósabb és laktatóbb ételre vágytam, így szószos tésztához használtam fel.

190427-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi VitaPasta penne
  • 200 g szeletelt füstölt lazac
  • 150 g sajtkrém
  • 2 dl főzőkrém
  • 1 dl kókusztej
  • 1 dl fehérbor
  • 1-2 csipet tengeri só
  • 1 db csípős tyúkhúsleves kocka
  • bors
  • kevés citromlé
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy magas falú serpenyőben a sajtkrémet, a főzőtejszínt, a fehérbort összeforraljuk, majd hozzáadjuk a leveskockát, darabolt füstölt lazacot és aprított petrezselymet is. Fűszerezzük borssal, citrommal, kevés sóval.

Ha a tészta elkészült, összeforgatjuk vele a tejszínes, sajtos szószt.

Parmezánnal, illetve friss zöldfűszerrel tálalhatjuk. 

Jó étvágyat!

Próbáld ki a sáfrányos, mazsolás, mandulás csirke receptünket is. Garantált lesz a siker!

- KockacZukor -