Túrós, zabpelyhes fincsi – lépésekben

Már régen készítettem mentes, gyümölcsös sütit. Ma láttam egy ínycsiklandó fotót egy fagylaltról, azon egy jó nagy adag gyümölcsös sziruppal, és annyira megkívántam az édeset, hogy muszáj volt sütnöm valamit. Mindenképpen cukormentesre terveztem, hiszen a húsvéti sütizések után kicsit vissza kell fognom magam. De a desszertről akkor sem mondok le. ;-) 

190418-5-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 250 g lm túró
  • 300 g piros gyümölcs (fagyasztott is lehet)
  • 1 dl lm tejszín
  • 100 g lm vaj
  • 220 g eritrit
  • 2 tk vanília aroma
  • 2 db citrom leve
  • 100 gm zabpehely
  • 50 g gm zabpehely liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés:

190418-2-2.jpg

Egy tálban összekeverjük a túrót, a vajat, az eritritet, a vaníliát, a citromlé háromnegyedét.

190418-1-2.jpg

A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk.

190418-3-2.jpg

A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával összekeverjük, és a túrós folyékony résszel is összeforgatjuk.

A keveréket vajjal kikent tűzálló tálba/ tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

190418-4-2.jpg

Egy lábosban a gyümölcsöt, a maradék eritritet és a maradék citrom levét, valamint egy kis vizet összefőzünk, majd hozzáadjuk a tejszínt.

Az öntettel együtt tálaljuk a sütit.

190418-5-2_1.jpg

Jó étvágyat!

Ha édes tészta, akkor készüljön gyümölccsel, mint ez a sárgabarackos édes metélt grillezett sajttal.

- KockacZukor -