Semmi extra - ja, de!

Van még ember a világon, aki közel 40 éves korában kóstolta meg életében először a spárgát? Valahogy mindig idegenkedtem tőle. Ufóujjak, furák, nem kellenek - gondoltam. De mostanság egyre nyitottabb vagyok a zöldségek iránt, így bekerült a repertoárba, bacon-be tekerve, új petrezselymes burgonyával. Hát mit mondjak, a tányér tartalma, amit itt láttok, 5 percig tartott 2 embernek... :)

60215088_862260297443513_4084478005454307328_n.jpg

Hozzávalók:

  • Spárga kb 15 darab
  • Bacon kb 5 szelet
  • Vaj
  • Só, bors
  • Újburgonya
  • Friss petrezselyem

A spárga fás részeit levágod, majd kb 2 percre forrásban lévő sós vízbe dobod, hogy kicsit előfőzd. Ha megvan, leszűröd, és hármasával baconbe tekered. Nem kell tokától bokáig, csak félig elegendő, mert jobban mutat. A tepsit kivajazod, beleteszed a kis baconos spárgacsomagokat, sózod, borsozod. Az újburgonyát előzőleg lekapargatod, egyformákra vágod, sós vízben megfőzöd. Ha kész, leszűröd. Vajat olvasztasz serpenyőben, rádobod az apróra vágott petrezselymet, fonnyasztod pár pillanatig, majd mehet rá a burgonya. Kicsit átforgatod, kész is. :) Talán az elkészítse olyan gyors, hogy semmi extra nincs benne, mégis az ízek brutál extrák, próbáld ki!

59924457_558586274667416_1795835545692143616_n.jpg