Török citromos búzadara kocka

Mindig idegenkedtem a rózsavíztől vagy rózsaolajtól, amit keleti és déli konyhák szívesen használnak a desszertjeik elkészítése során. A mai napig nem tudom megenni az ezzel sütött édességeket. Természetesen vannak sütijeik, amiket enélkül is el lehet készíteni, Ilyen ez az érdekes citromos, búzadarás, vaníliás török kocka.

190504-2-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 500 g Gyermelyi búzadara
  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 120 g margarin
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 3 citrom leve és reszelt héja
  • 400 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 1 bögre víz

Elkészítés: 

A tojást, a margarint, két citrom levét és héját, 200 gr cukrot és két doboz natúr joghurtot konyhai robotgéppel összekeverünk. A búzadarához keverjük a sütőport, majd a folyékony masszával forgatjuk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokon megsütjük.

Közben egy következő citrom levét felforraljuk az egy bögrényi vízzel, és hozzáadunk 150 gr cukrot is. A kisült tésztára még melegen rácsorgatjuk a citromos édes levet.

Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot a vaníliás puding porból és tejből, valamint a maradék cukorból. A pudingot a kész citromos tésztára tesszük, egyenletesen elkenjük, és a végén kókuszreszelékkel megszórjuk. Megvárjuk amíg kihűl.

190504-2.jpg

Jó étvágyat!

Inkább hazait ennél? Azt hiszem, a húsos palacsinta tökéletes választás.

- KockacZukor -