Fetás póréhagyma krémleves

Egy baráti beszélgetés során merültek fel a török ételek, amiről mindenkinek azonnal a nagyon édes desszertek jutottak eszébe. Kicsit körbenéztem az interneten a fűszerek és ételeik kapcsán, és úgy döntöttem, lévén imádom a leveseket, egy fetás póréhagymaleves receptjét készítem el magamnak és nektek. :)

190503-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 100 g Gyermelyi rövidcső tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db póréhagyma
  • 120 g feta sajt
  • 4 dl tej
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • bors

Elkészítés: 

Egy magas falú edényben, olívaolajon dinszteljük a kockázott vöröshagymát, és karikázott póréhagymát. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, majd a feta sajtot és tejet, és forrás után összeturmixoljuk a levest és ami benne van. Borsozzuk. A sót csak kóstolás után használjuk, hiszen a feta sajt elég sós.

Jó étvágyat!

Készíts velünk francia tojáslevest! Imádni fogod!

- KockacZukor -