Borban sült nyúl gombamártással – lépésekben

Miután a fürdőben a zuhanyrúd mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül tegnap este leesett, és ripityára tört, a mai reggelt az OBI-ban kezdtem. Ismét egy nagyobb összeget kellett kiadnom a lakásra, vagyis bosszankodtam miatta egy ideig. Hazafele az egyik bevásárlóközpontot megpillantva viszont eszembe jutott, hogy egy ízletes és különleges ebéd elkészítése és elfogyasztása mellett megnyugodnék, így betértem megvenni a nyulat és a gombát is hozzá. Egy kiváló ebédet rittyentettem össze.

190512-5-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 160 g Gyermelyi VitaPasta masni
  • 150 (-300) g nyúlcomb
  • 1 dl vörösbor
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • majoranna
  • bors
  • 450 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 db erőleves kocka
  • 2 dl mascarpone
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek kókuszzsír

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd miután elkészült és leszűrtük, adunk hozzá egy kis olívaolajat, és aprított metélőhagymával forgatjuk össze.

190512-2-2.jpg

A nyúlcombot egy tűzálló edénybe helyezzük, öntünk hozzá 1 dl vörösbort, megszórjuk szóval, borssal, ízlés szerint kakukkfűvel és rozmaringgal, megforgatjuk a húst a fűszerekben és borban, lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon fél órán át sütjük. Majd levesszük a tetejéről az alufóliát, és fél óra alatt készre sütjük. A húst a borban néha megforgatjuk.

190512-1-2.jpg

A vöröshagymát kockázzuk, a gombát megtisztítjuk és szeleteljük, és kókuszzsíron pároljuk. Hozzáadjuk a leveskockát is.

190512-4-2.jpg

A mascarponet, a tejszínt, borsot, sót, majorannát összekeverjük, és a gombához adjuk. Hagyjuk rottyanni, és összefőzzük az ízeket. Hozzákeverünk két evőkanál étkezési keményítőt, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik a szósz.

190512-3-2.jpg

A megsült hús boros levét is a gombaszószhoz keverjük.

Már tálalhatjuk is a tésztát, a szósszal és a sült nyúllal.

190512-5-2.jpg

Jó étvágyat!

Készíts édességet a főfogás mellé. Ezt a meggyes, mandulás mentes sütit imádni fogod!

- KockacZukor -