Felfújt palacsinta

Szerintem nemigen van olyan ember kishazánkban, aki ne szeretné a palacsintát. Legfőképpen édesen esszük, bár az ínyencek már a sós változattal is brillíroznak. Most egy pufók változatot hoztam nektek. Mi a beltéri nyílászárók mázolására szánt hétvége során lelkesen ettük, és mind felfaltuk.

190518-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 150 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 dl tej
  • 40 g cukor
  • 15 g sütőpor
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat és a tejet összekeverjük konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a cukrot és vaníliát, sót. Adjuk hozzá a sütőport, majd lassan szitálva a lisztet is. A palacsintasütőt kenjük meg egy réteg olajjal, és tegyünk rá egy-egy evőkanállal a tésztából. Amikor már buborékok bukkannak fel a tésztán, akkor megfordíthatjuk őket. 

A fantáziára van bízva, hogy mivel tálaljuk: Nutellával, cukros tejföllel, édes túróval, gyümölcs öntettel, stb.

Jó étvágyat! 

Az édesség mellé készíts egy ízletes francia tojáslevest is.

- KockacZukor -