Kecskesajtos, piros lekváros gyors pite

Nagyon gyorsan nagyon finomat, ropogósat, különlegeset, illatosat. A leveles tésztával kimeríthetetlen az ötletek tára. A kecskesajt és piros bogyós lekvár együtt pedig nyerő páros. Készítsd el  te is ezen a csodás napon. :)

190614-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 2 lap leveles tészta
  • 150 g kecskesajt
  • fél bögre piros gyümölcsös lekvár
  • egy kevés víz

Elkészítés:

A leveles tésztákból egy pohár segítségével köröket formázunk. A kecskesajtot kockázzuk. Minden kockából teszünk az leveles tésztákból kinyomott körök felének a közepébe. Ezután minden kecskesajtot kicsit összenyomkodunk, majd rakunk a tetejére egy-egy teáskanál lekvárt. A körök szélét bevizezzük, majd rátesszük azokat a kör alakú tésztákat, amik üresen maradtak. Egy villával körbenyomkodjuk a széleiket. Egy tojást felverünk, és minden pite tetejét megkenünk vele. Egy kés hegyének a segítségével kis kereszteket vágunk a piténk tetejére. Előmelegített sütőben egy sütőpapírra sorakoztatva őket, készre sütjük.

Jó étvágyat!

Készítsünk a desszert mellé főételt is, mégpedig egy gombás, parmezános isteni spagettit!

- KockacZukor -