Gesztenyés, szezámos tészta

Emlékszem, hogy amikor kicsi lány voltam, Apukám a cukrászdában mindig gesztenyepürét vásárolt nekünk. Ez egy édes gesztenye desszert volt hatalmas adag tejszínnel. Erre emlékezve készítettem most nektek egy finom tésztaételt gesztenye, szezámmag és vörös áfonya hozzáadásával.

190625-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
  • 100 g főtt szelíd gesztenye
  • 1 dl (laktózmentes) tejszín
  • 2 ek kókuszolaj
  • 4 ek agavé szirup
  • 3-4 ek szezámmag
  • 3 ek vörös áfonya

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A gesztenyét, a tejszínt,a  kókuszolajat, és az agavé szirupot egy konyhai robotgépben pépesítjük. A tésztával összekeverjük. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, és megszórjuk vele a tésztát. Ugyanezt tesszük a vörös áfonyával is.

Ha nem elég édes, utólag még adjunk hozzá az agavé szirupból.

Jó étvágyat!

Készíts velünk gorgonzolás, cukorborsós gyors vacsit is!

- KockacZukor -