Marhapofa kacsazsíron sült zöldséges tésztával

Mert ez a marharész olyan omlós, és olyan finom, és szinte kanlazható, és azon kívül, hogy hosszabb ideig tart a főzése, egyszerű elkészíteni. :)

190704-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta penne
  • 250 g fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 ek kacsazsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db pofahús
  • 1 db közepes répa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 3-4 szem fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • vörösbor

Elkészítés:

A marhapofát - ha kell - lehártyázzuk, megtisztítjuk. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk, majd ugyanezt tesszük a nagyobb darabokra szeletelt zöldségekkel is (zeller, répa, fokhagyma, paradicsom, paprika, hagyma).  A zöldségeket fűszerezzük borssal, sóval, kakukkfűvel, esetleg hozzáadunk egy babérlevelet. A húst és a zöldségeket áttesszük egy tűzálló tálba, és előmelegített sütőbe toljuk. Felöntjük vörösborral, az edényt lefedjük, és lassú tűzön főzzük, amíg meg nem puhul, órákat is. Ha a hús már puha, akkor levesszük a tál tetejét, és így is főzzük a zöldséges keveréket. A zöldségek jelen esetben a hús ízesítését szolgálják, de én aztán csak a húsokat használtam fel belőle.

A tésztát kifőzzük. A vegyes zöldséget az aprított fokhagymával kacsazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a leveskockát, felöntjük egy kis forró tésztalével, majd a zöldségeket összeforgatjuk a tésztával.

(A marhával együtt főtt vörösboros fűszeres zöldségeket is összeforgathatjuk a tésztával, ha nem szeretnénk már további zöldségekkel dolgozni.)

A kész marhapofával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt mandulás minikuglófokat is!

- KockacZukor -