Töltött, sült paradicsom - lépésekben

Napsütésben és melegben megváltoznak az étkezési szokásaink is. Könnyű étkezésekre vágyunk, sok-sok zöldséggel és gyümölccsel. Kiváló és egyszerű ötlet ez a kecskesajtos, tojásos, baconos töltött paradicsom. A kertben elfogyasztva? A legjobb!

190602-6-2_1.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 szelet bacon kockázva
  • 3 vastag szelet kecskesajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 csipet só

Elkészítés:

A paradicsomok tetejét levágjuk, és kikanalazzuk a belét. Egy sütőpapírra rakjuk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk. Előmelegített sütőbe rakjuk pár percre.

190602-1-2_1.jpg

A bacont pirítsuk elő, de nem túl ropogósra.

190602-2-2_1.jpg

Kecskesajtot teszünk a paradicsomba.

190602-3-2_1.jpg

Erre ráütünk egy-egy-tojást. Ha túl sok a fehérje, azt ne tegyük bele.

190602-4-2_1.jpg

A tojást megszórjuk a baconnel.

190602-5-2_1.jpg

A paradicsomokat visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

190602-6-2_2.jpg

Jó étvágyat!

Készíts velünk desszertet is, egy mákos, vaníliás rakott tésztát

- KockacZukor -