Tépett rakott palacsinta

Nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszem, főleg, mert a terhességem alatt több, mint 10 kilót híztam. Ugyan mindenki azt mondja, hogy ebből semmi nem látszik rajtam, a mérlegek nem tévednek. Ma vacsira zabpalacsintát készítettem, csípős paradicsompürével és parmezánnal. A paradicsompüréhez eritritet használtam, a búzaliszt helyett zablisztet. Nagyon elégedett voltam az eredménnyel. :)

190722-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 150 g (gm) zabliszt
  • 1 dl (lm) tej
  • 1 dl víz
  • parmezán
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 csípős leveskocka
  • 1 erőleves kocka
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 ek eritrit
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tojásból, a zablisztből, a tejből, vízből, és 2-3 evőkanál olívaolajból palacsinta tésztát kevertem. Olívaolajjal megkent palacsintasütőben kisütöttem a palacsintákat, majd nagyobb darabokra tépkedtem. A paradicsompürét a két leveskockával és eritrittel felforraltam, és étkezési keményítővel sűrítettem. A parmezánt lereszeltem. Egy tűzálló tál aljára paradicsompürét tettem, arra egy réteg tépett palacsintát, majd parmezánt, majd paradicsomot, és így tovább. A tetejére hagytam parmezánt. Előmelegített sütőben összesütöttem az ízeket.

Természetesen a paradicsompürét bazsalikommal, oregánóval is ízesítheted, esetleg baconnel feldobhatod, vagy a parmezánt kecskesajtra cserélheted.

Jó étvágyat! 

Mindenképpen készítsd el ezt a sáfrányos, mazsolás, mandulás csirkét is, mert valami isteni!

- KockacZukor -