Nyári mentes szilvás

Ó, ha tudnátok, milyen finom lett! Illetve nyomban készítsétek el, mert annyira finom lett! :D Cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, (de) tele van gyümivel és ízzel. Jövő héten ismét elkészítem. :D

190718-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 1 nagy bögre gm zabliszt
  • 7 db szilva
  • 1, tk fahéj
  • fél bögre eritrit
  • + 2 ek eritrit
  • 200 g lm teavaj
  • fél bögre lm tej
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1,5 csomag szeletelt mandula
  • 1 citrom leve
  • 1 ek mézeskalács fűszer
  • 1 ek vanília aroma

Elkészítés: 

A szilvákat megmostam, és kis darabokra vágtam. Összekevertem két kanál eritrittel, a fahéjjal és a szeletelt mandula egy negyedével. A középen lyukas tortaformám aljára egyengettem a gyümölcsös keveréket. Persze előtte vajjal kikentem a sütőformát. Összekevertem minden egyéb hozzávalót (hagytam mandulát a torta díszítéséhez is). Mindig próbálom a nyers tésztáról megállapítani, hogy elég édes-e... néha sikerül. Nagyon csalafinta ez az eritrit. :) Egy picurt tettem még a nyers tésztához most, és a végeredmény pont jó lett. A folyékony tésztát a szilvás rétegre halmoztam, és lassan, 160-170 fokon kisütöttem. Szúrópróbával ellenőriztem, hogy elkészült-e. Hagytam picit hűlni, majd ráborítottam egy nagy tányérra, hogy a szilvás fele legyen felül.

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt édes, magos tarhonya szeletet is!

- KockacZukor -