Kaporszószos tészta

Igen, tudom nagyon egyszerű étel. De mégis, mikor készítettél utoljára kaporszószt? Ugye-ugye? Pedig olyan finom! ;-)

190728-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta masni
  • 1 csokor friss kapor
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek étkezési keményítő
  • csirkemell

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A kaprot 1 dl vízben elkezdjük főzni, hozzáadjuk a leveskockát. Öt perc forrás után egy konyhai robotgéppel össze turmixoljuk, majd felöntjük a tejjel. Miután ismét forr a leves hozzákeverjük az étkezési keményítőt, és sót, és lassú kevergetés mellett megvárjuk amíg krémes lesz. Csirkét, egyéb húst, halat süthetünk ki a kaporszószos tészta mellé.

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt egy finom reggelit, illetve desszertet is. Mondjuk egy sült édes kiflit. :D

- KockacZukor -