Tojásos hagymakrémleves kolbászchipsszel

Annyira klassz jóga videókat találtam az interneten, hogy egy ideje mindennap megcsinálom a gyakorlatokat. A torna, nyújtás után az utolsó rész egy rövid meditáció, ami olyan kellemesen ellazít, hogy már nem is tudom elképzelni a napom nélküle. Egy-egy ilyen szeánsz után pedig isteni ez a könnyű, mégis ízes leves. :-)

190807-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db friss tojás
  • 5 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 leves kocka
  • 10 karika szalámi vagy kolbász
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A kolbásszeletek nagy részét negyedeljük, és egy serpenyőben kisütjük.

Egy lábosban a fokhagymákat és darabolt hagymákat vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a két leveskockát, és a maradék kolbászt. Egy konyhai turmixgéppel a hagymás alapból krémet készítünk. Felöntjük a tejszínnel, és megvárjuk, amíg ismét forrni kezd. Ekkor öntjük hozzá csorgatva és kevergetve a tojásokat, amitől a leves besűrűsödik. Kóstolás után fűszerezünk még, ha szükséges.

A kolbászchipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szerintem ezt a szardellás, bogyós tésztát is imádni fogod!

- KockacZukor -