Anya pulykanyak levese

Nem tudom miért, de én nem állok neki soha hosszadalmas leves főzőcskézéseknek. Szeretem a gyorsan elkészíthető krémleveseket, egyáltalán a gyorsan elkészíthető ételeket. Ehhez képest miután Anya megérkezett hozzám, hozta magával a vidék ízét is, és azonnal feltett egy jó hazait főni. :)

190814-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 marék Gyermelyi csipet tészta
  • 4-5 vastagabb pulykanyak
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • 1 közepes karalábé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 csokor zöldség zöldje
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 ek só
  • 1 tk szárított lestyán
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • fél ek vegeta
  • 1 kk kurkuma

Elkészítés:

Anya hidegen feltette a feldarabolt pulykanyakat a gáztűzhelyre. A felfőtt habját leszűrte, majd a zöldségeket és fűszereket beletette a forró lébe, és lassú tűzön másfél-két órán át főzte. A vizet pótoltam, amikor elpárolgott (persze lehet fedő alatt is főzni). A tálalás előtt a hagymát, paradicsomot és fokhagymát Anya kivette, mert mi ezeket nem esszük meg, de ha a család szereti, mindezek benne maradhatnak. Csipet tésztával tálalta az aranyló levet.

Jó étvágyat!

Körtés, diós, kecskesajtos tekercs kiváló választás a leves utáni második fogásnak. :-)

- KockacZukor -