Céklás, tésztás ebéd

Én szeretem a céklát főve és sülve is, anélkül, hogy pürésíteném. Most hagymával, fokhagymával, répával, tejszínnel készítettem el. Minden hozzávaló megtalálható a téli időszakban is a közértekben, boltokban, gyorsan elkészül, egészséges, tápláló. Hát kell ennél több egy jó ebédhez? ;-)

191001-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 bögre Gyermelyi rövidcső tészta
  • 4 db cékla
  • 2 közepes répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db erőleves kocka
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát kifőztem. A céklákat megmostam, héjában megfőztem, majd miután kicsit hűlt, meghámoztam és kockáztam. A szintén kockázott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon dinszteltem. Hozzáadtam az apróra kockázott répát, majd a céklát is. Pirítottam rajtuk. Felöntöttem két deci (laktózmentes) tejszínnel, beledobtam a leveskockát, majd összefőztem minden ízt. Hozzáadtam a tésztát, és már tálaltam is.

Jó étvágyat!

Isteni a lazacos, sajtkrémes pennénk is. Próbáld ki. :D

- KockacZukor -