Paradicsomos, gombás orsó

Nagyon komolyan veszem az évente egyszeri teljes kivizsgálást, ami ugyan most az előző évről átcsúszott januárra, de szigorúan eleget teszek neki. A jól felszívódó vitaminokat télen rendszeresen szedem, a testmozgás, ha csak otthoni torna formájában is, de fontos része az életemnek, és szükségesnek, meghatározónak tartom az egészségem szempontjából a jó étkezést is, ami egyáltalán nem kell drága vagy bonyolult legyen. Néha egy gyorsan elkészülő tésztaétel is lehet jól létünk biztosítója, egy pohárka vörösbor társaságában. :)

200103-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 15 szem koktélparadicsom
  • 300 g friss vagy akár konzerv gomba
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 dl paradicsompüré
  • parmezán ízlés szerint
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • füstölt chilipehely
  • 1 ek ecet

Elkészítés:

A tésztát kifőztem. Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítottam a szeletelt gombát. Hozzáöntöttem a paradicsompürét, és a tejszínt. Miután már fortyogott a keverék, hozzáadtam a leveskockát, és a fűszereket. Bazsalikomot, oregánót, chilit mindenki adagolja ízlés szerint. A végén sóztam a keverékem, és adtam hozzá egy evőkanál ecetet is. A tésztával összeforgattam, parmezánnal tálaltam.

Jó étvágyat!

Desszertnek készíts velem kurkumás, kesudiós, banános falatokat. :-)

- KockacZukor -