Pihepuha túrós

Negyven évesen a saját korábbi énem lett az új cél, az inspiráció és motiváció. A kisfiam születése után négy hónappal jutottam el oda, hogy akkor időt kéne szakítanom magamra is néha. A testem kényeztetésére első körben egy thai masszázst engedtem meg magamnak. Mielőtt azonban elmentem a szalonba, készítettem egy mentes desszertet, hogy mikor hazaérek, a kényeztetést folytathassam.

200102-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 500 g túró (LM)
  • 150 g zabpehelyliszt (GM)
  • 100 g mandulaliszt
  • 250 g eritrit por
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk sütőpor
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 3 dl tej (LM)
  • 1 ek vaj (LM)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 150 g tejföl (LM)

Elkészítés:

100 g zabpehelylisztből, 100 g mandulalisztből, két tojás sárgájából (ne dobd ki a fehérjét), és fél citrom héjából és egy kanál tejből tésztát gyúrtam. Egy kanálnyi vajjal kikentem egy tortaformát, és egy kevés zabliszttel kiliszteztem, majd a tésztát belenyomogattam. Úgy nyomogattam bele, hogy a tortaforma falára is nyomkodtam egy centit belőle. 

A sütőt bekapcsoltam, és előmelegítettem 170 fokra. Ezután a túrókrémet állítottam össze. A túrót, 230 g eritritet, egy evőkanál vanília aromát, három evőkanál zabpehelylisztet, egy csomag vaníliás pudingport, négy tojás sárgáját, 150 g joghurtot összekevertem. Hat tojás fehérjét konyhai robotgéppel felvertem, és lassan a túrós krémhez forgattam, majd hozzáadtam három deci tejet is. Ezt a lágy, folyékony krémet öntöttem rá a tésztára, majd tettem be a sütőbe egy órára lassan sülni. A tetejét lefedtem alufóliával, hogy ne égjen meg, és az egész torta átsüljön.

Megvártam amíg kihűl, és csak azután vettem ki a torta formából, illetve azután szeleteltem.

Jó étvágyat!

- KockacZukor -