Szívpörkölt - lépésekben

Az ország egyik leghíresebb éttermében a kínálat része egy kacsa szívvel készült főétel. Imádom, hogy nagyanyáink és anyáink ételei visszaköszönnek a Michelin csillagos helyeken is, persze újragondolva. Én itthon nem kacsa, hanem csirke szívvel dolgoztam most, és inkább a hagyományos utat jártam. A legmagasabb szintű étel-művészetet meghagyom az éttermeknek és séfeknek.

200116-4-2.jpg

Fotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 300 g csirke szív
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél liter alaplé
  • 1 ek édes őrölt pirospaprika
  • 2 kis babérlevél
  • fél deci olaj
  • bors
  • tejföl

Elkészítés:

200116-1-2.jpg

A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem.

Egy lábosban az apróra kockázott hagymát és fokhagymát dinszteltem, hozzáadtam a paprikát, majd felöntöttem az alaplével.

200116-2-2.jpg

A szíveket félbe vágtam, és a forrásban lévő pörkölt alaphoz adtam.

200116-3-2.jpg

Beletettem a két babér levelet, borsoztam, sóztam, és addig főztem, amíg a szív megpuhult, illetve a leve sűrűbbé vált.

Tésztával, tejföllel tálaltam.   

Jó étvágyat!

200116-4-2.jpg

Készíts el desszertnek ezt a különleges gesztenyés, szezámos tésztát.

- KockacZukor -