Bundás tojás télre

Klassz kis vendégváró ötlet – mondjuk a közelgő farsangi bulira - ez a bundázott tojás, amit mindenki ízlése szerint tölthet meg chilis, zöldfűszeres, baconös, sajtos krémmel. Sőt, az alap bundát is fel lehet dobni, ha a prézli liszt alapjához fűszereket keversz. Ropogós, illatos, ízletes, garantált a sikere. :D

200121-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 7-10 (vagy több) Gyermelyi tojás
  • 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 tojás a bundázáshoz
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • negyed csokor metélőhagyma
  • negyed csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

A tojásokat megfőztem, megpucoltam, félbe vágtam, és egy kis tálban összegyűjtöttem a tojás sárgáját. A fehérjére vigyáztam, hogy ne törjön el. Minden feles fehérjét paníroztam, majd olajban kisütöttem. A sárgáját összenyomtam egy villával, és hozzáadtam az aprított metélőhagymát, petrezselymet, majonézt, tejfölt, citromot, sót, borsot. Krémet kevertem belőle, majd ezzel töltöttem meg a tojásokat. Friss zölddel megszórva tálaltam.

Jó étvágyat!

Készíts a vendégeknek egy gazdag kekszet is velünk!

- KockacZukor -