Csirkemáj tahinivel, póréhagymával és mango chutneyval - lépésekben

A tegnapi vacsit ma is emlegetjük, olyan finom lett. A címet folytatva, a csirkemájas, póréhagymás, tahinis, mango chutneys tésztát sok-sok citrommal locsoltam meg. Pikáns, különleges lett. A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, amit keleti ételek alapanyagaként alkalmaznak. Te főztél már vele?

200206-10-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150-200 g VitaPasta szarvacska
  • 500 g csirkemáj
  • 4-5 tk tahini
  • 4-5 tk mango chutney
  • fél vastagabb póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

200206-1-2.jpg

A póréhagymát és fokhagymát kockáztam, és olajon dinsztelni kezdtem.

200206-4-2.jpg

200206-6-2.jpg

200206-7-2.jpg

Hozzáadtam a csíkokra vágott csirkemájat.

200206-2-2.jpg

Sóztam, borsoztam, hozzákevertem a tahinit, és egy fél pohár vizet, valamint a mango chutneyt. A citrom felét ráfacsartam a keverékre. Lassú forgatások mellett, összefőztem az ízeket.

200206-8-2.jpg

200206-9-2.jpg

Összeforgattam a leszűrt kész tésztával, és a citrom másik felét is ráfacsartam az ételre.

200206-10-2_1.jpg

Jó étvágyat!

A videónk segítségével isteni forró, ízletes, laktató pulykás, tejszínes rizslevest készíthetsz! Kukkants bele.

- KockacZukor -