Sötét süti

Ti is gondoltok nyáron a télre, és készítetek lekvárokat, raktok el fagyasztóba gyümölcsöket, zöldségeket? Olyan szuper, amikor a hideg hónapokban elővehetem a tököt vagy babot, a paradicsomlevet vagy savanyúságokat. Ma az áfonya került sorra, és készítettem vele egy jó kis ,"sötét" sütit. Sötét, mert a kakaó és az áfonya is azok. Milyen jó elveszni ezekben a mély színekben, és a finom ízekben. :)

200128-2-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 1 kis doboz (lm) kefír
  • 1 kefíres doboz agavé szirup
  • 1 kefíres doboz étolaj
  • 1 ek vanília aroma
  • 3 kefíres doboz (gm) zabliszt
  • 1 csomag (12 g) (gm) sütőpor
  • 2-3 ek kakaó
  • 1 bögre áfonya
  • 1 csipet só
  • 1 ek (lm) margarin

Elkészítés:

Egy kicsi tortaformát kikentem margarinnal, majd zabliszttel liszteztem. Az aljára kivágtam egy kör alakban sütőpapírt is.

A hozzávalókat csomómentesre kevertem, beleöntöttem a formába, majd egymás mellé sorakoztattam a szép kis áfonyákat.

Alufóliával lefedve sütöttem 170 fokra előmelegített sütőben fél órát a tortát, majd az alufóliát levettem, és anélkül sütöttem készre. Tűpróbával ellenőrizgettem, hogy elkészült-e.

200128-2-1.jpg

Jó étvágyat!

Inkább epertortát készítenél? Készítsd el velünk a videónk segítségével!

- KockacZukor -