Chilis, ananászos tészta pulykával

Brazíliából kaptam néhány olyan élelmiszer különlegességet, ami a világ másik végén rendszeresen használt, de számunkra ismeretlen. Az egyik ilyen kis delikát ihlette meg a következő ételemet. Az édes és csípős találkozása a hagyományos pulykasülttel. Kóstold meg Te is!

200106-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta penne
  • 400 g pulyka
  • 2 konzerv ananász
  • 1-2 csipet (ill. ízlés szerint) füstölt chipotle chili pehely
  • 2 dl (lm) főzőtejszín
  • 2 ek (gm) étkezési keményítő
  • 2 dl alaplé
  • bors
  • 100 g teavaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőztem, majd leszűrtem.

A pulykát nagyobb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam (de használható egyéb húsfűszer is), és vajon egy serpenyőben kisütöttem.

Az ananászt kicsi darabokra vágtam, a levével együtt egy lábosba öntöttem, felöntöttem az alaplével, és felforraltam. Hozzáadtam a tejszínt, borsoztam, sóztam, beleszórtam a chilit, és így is főztem egy darabig. Egy kis étkezési keményítővel sűrítettem.

A tésztát a chilis, ananászos szósszal összekevertem, és a tetejére szedtem a ropogós, illatos pulykahúst.

Jó étvágyat!

Ha töltött sült paradicsommal leped meg vacsira a családot, garantált lesz az esti jó kedv! Próbáld ki receptünket!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása