BELLI DI MAMMA

Régen ettem ilyen kiváló pizzát!! A mérete csodálatos, a tésztája vékony, frissen, helyben sült, ropogós, a feltétek pedig gazdagok, mind mennyiségben, mind ízekben.

6_36.jpg

Mióta Olaszországban jártam, számomra az igazi pizza a vékonyka tésztát és a dús feltétet jelenti. Végre visszakaptam itt az élményt, amit már olyan sok helyen kerestem, de mindig csalódtam.

3_49.jpg

Soha nem eszem meg a pizza szélét, de ennek a pizzának a ropogós, levegős peremét fokhagymás olívaolajjal meglocsolgatva mégis eltüntettem.. majd kipukkadtam, mire a pizza végéhez értem, de olyan jó volt, hogy nem akartam egy falatot sem a tányéron hagyni. :)

7_30.jpg

A bolognai feltét és a sonkás, articsókás változat is olyan finom volt, hogy legszívesebben csomagoltattam volna egy hétre belőlük.. :D Az alapanyagok frissek, zamatosak, színesek, kiválóak. A mozzarella az a belül kicsit krémes és igenis ízzel bíró sajt, nem pedig a boltjainkban kapható íztelen fehér valami.

Bár frissen rakják össze és sütik ki a pizzákat, ez nem jelenti azt, hogy sokat kéne várni az ételre. A rendelésünk leadása után szerintem öt perc sem telt el, és már szolgálták is fel az óriási tányérokat.

Természetesen nem csak pizza ízletes náluk - különleges borokat, kávékat, olasz desszerteket és egyéb olasz ételeket is választhatunk az étlapról.

4_47.jpg

8_27.jpg

Az étterem nem túl nagy, de nem is kicsi, inkább kellemesen otthonos, a színeik, és a berendezés barátságos. Ahogy a pincérek is, akik mind mosolyogtak, többször megkérdezték, hogy szükségünk van-e még valamire, ízlenek-e az ételek; vidáman végezték a munkájukat.

1_57.jpg

2_55.jpg

5_43.jpg

Nagyon nagy öröm, hogy megtaláltam ezt a klassz kis olasz éttermet, mert végre igazi olasz alapanyagokkal készült igazán olasz pizzát ehettem!

Ne hagyjátok ki! Irány Budapesten az Akácfa utca!

Elérhetőség:

Budapest 1072, Akácfa utca 45.

http://bellidimamma.hu/home/index.html

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása