Gombás, spenótos pite fetával – lépésekben

A pite egy olyan csodálatos találmány, amit annyiféle formában lehet elkészíteni, ahány ház, konyha és nagymama vagy édesanya. A pitét tölthetjük édesen és sósan, készíthetjük zöldségekkel vagy tölthetjük húsokkal. Fogyaszthatjuk melegében és akkor is, ha már kihűlt. Kiváló vendégváró vagy pikniken kínálható étel. A pite formája is variálható. Készíthetjük úgy, hogy nincs teteje, és készíthetjük különleges fedésekkel is. Mindenkinek a kreativitására és idejére, no, és persze az ízlésére van bízva, hogy a pitéje milyen lesz. 

200212-2-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 100 g teavaj
  • 2x450 g vegyes gomba
  • 200 g baby spenót levél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 100 g feta sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A lisztet, és egy csipet sót összekevertem, és a vajat belemorzsoltam. Adtam hozzá egy tojást, és négy evőkanál vizet, majd tésztát gyúrtam belőle. Egy darab sütőpapírban betettem a hűtőbe 20 percre.

200212-3-2.jpg

Ezután vékonyra kinyújtottam, és egy kivajazott, lisztezett tortaformába helyeztem. Először az alját illesztettem bele, majd a széleket. Villával megszurkodtam, és 180 fokra előmelegített sütőben pár percig elősütöttem.

200212-7-2.jpg

A hagymát kockáztam, és olajon dinszteltem, majd a megtisztított és aprított gombát is hozzáadtam.

200212-4-2.jpg

Sóztam és borsoztam. Addig főztem, amíg a gomba összeesett és a leve nagy része elfőtt. Ezután a spenótot kevertem hozzá.

200212-6-2.jpg

Miután a spenót összeesett, hozzákevertem a tojásokkal összekevert tejszínt. Pár percig főztem együtt az ízeket.

200212-8-2.jpg

A gombás, spenótos keveréket a tésztára mertem, és megszórtam a kockázott fetával.

200212-5-2.jpg

Betettem a sütőbe, és lassan készre sütöttem.

Miután megsült, vártam, hogy hűljön kicsit, és csak ezután szeleteltem.

200212-1-2.jpg

Jó étvágyat!

Ha készítenél egy jó kacsamájat hagymalekvárral, akkor kattints IDE.

- KockacZukor -