Cukkini pesztós tészta gombával és bazsalikommal - lépésekben

Ismerek olyan receptet, amely szerint a cukkini pesztót nyers cukkinivel kell elkészíteni. Nem tudom miért, de ettől kicsit idegenkedve, én fokhagymán átpirítottam inkább a cukkinimet, és így adtam a többi hozzávalóhoz. Természetesen egyszer ki fogom próbálni a nyers változatot is, és mindenképpen beszámolok nektek a tapasztalataimról. :-)

200307-utolso-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi VitaPasta penne
  • 2 db kicsi cukkini
  • 1 marék rukkola
  • 1 marék dió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 600 g shiitake gomba
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

200307-folyamat-2.jpg

A tésztát sós vízben megfőztem.

A shiitake gombafejekről levágtam a szárát, és olívaolajon az egész gombafejeket megpirítottam, sóztam.

Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítottam a fokhagymákat és a kockázott cukkinit.

Egy harmadik serpenyőben megpirítottam a diót.

Egy konyhai robotgépben összeturmixoltam a diót, fokhagymás cukkinit, rukkolát, parmezánt, és annyi olívaolajat, hogy a pesztó szép krémes legyen. Utólag még lehet ízesíteni, én a végén adtam hozzá a frissen facsart citromlevet.

A pesztót összeforgattam a tésztával és annak egy kevés levével, majd hozzá forgattam a gombafejeket is, illetve a bazsalikomot csíkozva azzal, hogy néhány levelet a tálaláshoz, díszítéshez megtartottam.

Jó étvágyat!

Készítsünk desszertet is! Mondjuk egy török citromos búzadara kockát. :-)

-KockacZukor-