Cukorborsós szívragu

Egy pillanatra kétségbe estem, amikor megláttam a közértben a húspultot, ahol húsáru szinte semmi nem volt, amikor odaértem. Amikor viszont megpillantottam a csirkenyakat és csirkeszívet, átjárt a boldogság, mert tudtam, hogy ez már bőven elég egy szuper illatos húsleveshez és egy isteni szívraguhoz.
Kóstoljátok meg Ti is!

200320-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 120 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 500 g csirkeszív
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • 4 ek paradicsompüré
  • fél tv paprika
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 2 bögre cukorborsó

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

A nagyon apróra vágott fokhagymát, és csíkokra vágott hagymát olívaolajon puhára dinszteltem. Hozzáadtam a felekre vágott szíveket, és öntöttem hozzá egy pohár vizet. Puhára főztem a húst, majd hozzáadtam a paradicsomszószt és az apróra vágott paprikát. Ismét felöntöttem vízzel, és hozzákevertem a piros paprikát, borsoztam, sóztam, majd a végén hozzáadtam a cukorborsót is. Készre főztem.

A tésztával tálaltam.

Készítsünk reggelire egy jó kis bundás tojást is.

- KockacZukor -