Mustáros malac zöldborsós tésztával – lépésekben

Nem volt dijoni mustárom, hát használtam, amit itthon találtam, és amibe a virslit is mártogatjuk. Disznóból karajom lapult még a mélyhűtőben, és éppenhogy volt még pár gerezd fokhagymám. Baconből egyszer olyan nagy adagot vettem, hogy a nagyobb részét lefagyasztottam, ezért tudtam, hogy ezzel is meg tudom bolondítani az ételt. Fincsi lett! Igazán „karanténkonyhás”. :)

200422-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150-180 g Gyermelyi VitaPasta orsó
  • 6-7 szelet bacon
  • 500 g karaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 vagy több ek mustár
  • 1 ek cukor vagy édesítő
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

200422-lepesekben-2.jpg

A tésztát sós vízben kifőztem. A bacont és karajt csíkokra vágtam, és a fokhagymát karikákra. Egy serpenyőben a bacont és fokhagymát elkezdtem pirítani, és közben hozzáadtam a karajt is. Miután a hús elkezdett fehéredni, átfőni, hozzáadtam a mustárt, és a tészta levéből is fél pohárnyit. A mustár jellegétől függ, hogy mennyire kell sózni, illetve cukrozni, ezeket ízlés szerint tegyük meg. Addig főztem össze az ízeket, amíg a hús teljesen megpuhult. A tésztával együtt tálaltam.

Jó étvágyat!

Egy isteni reggeli mindig feldobja a napot! Készítsünk pirítóst zsidótojással!

- KockacZukor -