Keleties csirke fekete rizzsel

A karantén időszak kezdetén néha üres polcok fogadtak bennünket némely üzletben. De míg az üzlet normál rizses részén alig volt már áru, addig a fekete rizsből sorban álltak a dobozok a polcon. Ezt jó megjegyezni tehát, hogy a fekete rizs is remek alternatíva finom ételekhez. :) Természetesen a következő receptben használt fekete rizs helyett használhatsz hagyományos rizst is, nagyon finom lesz azzal is. :-)

200401-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 500 g csirkemell
  • 250 g fekete rizs
  • 250 g vegyes keleti zöldség (zacskós fagyasztott)
  • 2 ek szezámolaj
  • 3 ek étolaj
  • 4-5 ek szójaolaj
  • 4-5 ek teriyaki szósz
  • 2 ek agavé szirup (1 ek cukor)
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 5 ek szezámmag

Elkészítés:

A rizst egy edényben kevés olajon pirítottam egy pillanatig, majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel. 35-45 percen keresztül lassan kis tűzön főztem, folyamatosan pótolva a vizet. Közben sóztam is a rizst.

A csirkemellet kicsi kockákra vágtam, és a szójaszószból és teriyaki szószból készült keverékbe tettem. Hagytam benne állni fél órán át, majd egy serpenyőben, olajon kisütöttem.

A zöldséget megfőztem, majd leöntöttem róla a vizet. A tojást felvertem, és rántottát készítettem belőle úgy, hogy azt kis részekre daraboltam.

Egy serpenyőben szezámolajra tettem a zöldséget és tojást, pirítottam őket kicsit, majd hozzáadtam a húst, és rizst is. Fűszereztem sóval, ecettel, agavé sziruppal, és tettem még hozzá a teriyaki szószból, de ez utóbbi lépés természetesen ízlés kérdése.

Szezámmagot pirítottam egy kis serpenyőben, majd gazdagon megszórtam vele az elkészült ételemet.

200401-2-2.jpg

Jó étvágyat!

Készítsünk együtt egy pikáns lencse currys húsos tésztát is! :-)

- KockacZukor -