Lenmagos, túrós puffancs

Azt hiszem, a több hónapnyi kijárási korlátozás után mindenki útra kelt már, és meglátogatta végre a rég nem látott családtagokat. Mi is így tettünk. Még mielőtt elindultunk, nagyon gyorsan készítettem a gyerekeknek egy keksz szalámit, és ezt a lenmagos, túrós puffancsot, nem akartam „üres kézzel” menni. :D

200601-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 350 g túró
  • oregánó
  • bazsalikom
  • lenmag
  • reszelt sajt (füstölt, natúr, mozzarella)

Elkészítés:

A lisztet, a túrót és a tojásokat összekevertem sóval, bazsalikommal, oregánóval, és a kezem benedvesítve gombócokat formáltam. Ezeket kicsit összelapítottam, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam. Előmelegített sütőben kb. 8-10 percet „elősütöttem”, majd a sütőből kihúzva megszórtam mindegyiket sajttal és lenmaggal. Ezután visszatettem a sütőbe, és 175 fokon addig sütöttem, amíg a puffancsok elkezdtek barnulni, megsülni.

Olyan cukik voltak a sütőben... tényleg kis puffancsok. Sajnos ahogy kihűlnek, ezt a felfújt formát elveszítik. De finomak, és ez a lényeg!

Jó étvágyat!

Egy csokis, hideg desszertnek szerintem mindenki örülne. Kattints a keksz szalámi receptünkre!

- KockacZukor -