Karalábés, répás szelet

Egy kis vidéki „nyaralásból” tértünk haza. Mindig nehéz a visszaállás a gondtalan, vidám napok után. Olyan sokat kellett itthon pakolászni és mosni, vasalni, hogy a konyhára és a vacsira csak kevés időm jutott. Ehhez képest a karalábés, répás szelet dicsérettel teljesített. ;-)

200616-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:           

  • 5 db Gyermelyi tojás
  • fél karalábé
  • 1 db nagyobb répa
  • 4 ek (gm) zabpehelyliszt
  • 1 ek grillfűszer
  • 2 ek olívaolaj
  • reszelt sajt (én fetát szórtam bele)
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A karalábét és a répát lereszeltem. Egy nagyobb tálban hozzáadtam a tojásokat, egy evőkanál olívaolajat, az ujjaimmal összetördelt feta sajtot, a grillfűszert, és a zabpehelylisztet. Sóztam, és mindent összekevertem. Egy kis tűzálló tálat kiolajoztam, és megszórtam zabliszttel, majd beleöntöttem a zöldséges keveréket. Előmelegített sütőben lassan készre sütöttem. Hagytam kihűlni, hogy szép szeleteket vághassak belőle.

Tejföllel tálaltam.

Jó étvágyat!

Szerintem egy réteges meggyesnek mindenki örülne ebéd után a kávé mellé. ;-)

- KockacZukor -