Savanykás-édes mentes – lépésekben

Múlt héten szülinapi ebédre voltunk hivatalosak. Hatalmas eszem-iszom, dínom-dánom, melynek okán majd kipukkadtunk estére. A sok-sok desszert utáni héten újra megkívántam az édességet, de most már a vonalaimra is odafigyeltem, és cukor nélkül készítettem el. :-)

200619-kesz-2.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 kis doboz/ pohár (lm) kefir
  • 3 kefires pohár eritrit
  • 4 kefires pohár (gm) zabliszt
  • 1 csomag (gm) sütőpor
  • 1 kefires pohár étolaj
  • 1 ek vanília aroma
  • 8 (vagy több) szem sárgabarack

Elkészítés:

200619-lepesek_2.jpg

A kefirt, az étolajat, a tojásokat, az eritritet, a sütőport, a vanília aromát összekevertem. Nem volt itthon gluténmentes zablisztem, de darabos zabom igen, így azt ledaráltam. Hozzáadtam a folyékony keverékhez.

A sárgabarackokat miután megmostam, és kiszedtem a magokat, csíkokra vágtam.

Egy kisebb tűzálló tálat kikentem olajjal, és megszórtam a zabliszttel, majd beleöntöttem a keveréket. Gazdagon befedtem a tetejét a sárgabarackkal. Előmelegített sütőben lassan készre sütöttem, az első fél órában alufóliával fedtem le, hogy a barackok ne égjenek meg.

Isteni savanykás, mégis édes desszert, amit fogyaszthatsz reggelire, de napközben is bármikor, ha megkívánod. :-)

Jó étvágyat!

Ha piros gyümölcsös-sós desszertre vágysz, készítsd el az egyszerű kis batyut, imádni fogod!

- KockacZukor -