Citromos, kurkumás brokkolifőzelék

Úgy tartom, hogy ez az egyik legegyszerűbb a legnagyszerűbb főzelék. A brokkolit megbolondítottam egy kis kurkumával és citrommal is. Csak később jutott eszembe, hogy egy kis pirított mogyoróval is megszórhattam volna. Na, de majd legközelebb! :-)

200927-2_1.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 db brokkoli
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk kurkuma
  • 3 dl alaplé
  • 4 egész csirkecomb
  • 3-5 ek olívaolaj
  • 2 ek mustár
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megkentem mustárral, borsoztam, sóztam, és olajos sütőtálba tettem. Meglocsoltam még egy kis olajjal, és öntöttem alá egy kis vizet, lefedtem alufóliával, és fél órán át ezalatt sütöttem, majd levettem a fóliát, és pirosra sütöttem.

A brokkolit rózsáira szedtem, felöntöttem alaplével, és megfőztem. Adtam hozzá kurkumát, egy kanál lisztet, sóztam, és konyhai robotgéppel turmixoltam. Én nem teljesen krémesre kevertem, mert szeretem, ha picit darabkás. Hozzáadtam egy citrom levét is, és pár percet főztem még.

Jó étvágyat!

Ha pedig brokkoli, akkor készíts vele egy szuper ropogóst is, mártogatóssal. :-)

- KockacZukor -  

süti beállítások módosítása