A múlt hétvége csodásan indult a péntek délutánnal. Az éjszakára programom volt, vagyis nem töltöttem otthon, és igazán remekül alakult az este, amíg kevéssel éjfél előtt egyszer csak megcsörrent a telefonom. A ház közös képviselője hívott azzal, hogy nyolc emeletnyi lakást árasztott el a víz, és szinte biztos, hogy az én lakásomban van a csőtörés... Fél órán belül a lakásban voltunk. Sajnos tényleg nálam durrant el egy cső, és sajnos tényleg nyolc emeletnyi lakáson zuhogott végig a víz. A hétvége így végül szereléssel, takarítással, a háborús állapotok felszámolásával telt.
Vasárnap délután aztán végre be tudtam lépni a tiszta konyhámba, és főzhettem. El nem tudom mondani, milyen jól esett a sült tészta illata.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
- 3 tojás
- 150 g ömlesztett sajt
- 125 g Pannónia sajt
- 125 g füstölt sajt
- 100 g kék sajt
- 2 dl tejszín
- natúr vegeta
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki.
A tejszínt kezdjük el egy lábosban melegíteni, majd adjuk hozzá az ömlesztett sajtot, illetve a lereszelt vagy apró darabokra vágott sajtokat. Kevergessük és főzzük addig, amíg a sajtok fel nem olvadnak. Keverjük hozzá az összetört fokhagymákat, a vegetát, a sót és borsot.
Keverjük hozzá a tésztát, majd üssük rá a három tojást, és az egészet keverjük össze.
Egy vajjal kikent tűzálló tálba öntsük át a sajtos tésztát, majd előmelegített sütőben, lassú lángon fél órán át süssük.
Fotó: KockacZukor
Ha szereted a tepsis tésztát, nézd meg ezt a receptet is:
http://masteszta.blog.hu/2014/08/08/sonkas_rakottas
- KockacZukor -