Á, nincs is olyan sok cuccom – mondtam, és legyintettem, amikor felmerült a költözés gondolata. Majd amikor este paplan alá bújtam, és akaratlanul is a pakolás körül pörgött az agyam, kicsit összeszűkült a gyomrom. Az egyes szobákat és helyiségeket gondolatban végigjárva tömérdek papírdobozt raktam tele. Aznap éjszaka nehezen ment az elalvás.
Másnap szükségem volt az újult erőre és energiára, hogy nekiülhessek költözési tervet kidolgozni. Popeye-ként faltam a spenótos, fokhagymás, füstölt sajtos tésztát.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 1 csomag fagyasztott spenót
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 150 g füstölt, reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A spenótot egy lábosban felforraltjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a tyúkhúsleves kockát, majd a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk összeforrni az ízeket.
A tejszínes spenótba beleforgatjuk a tésztát, majd tálaláskor gazdagon megrakjuk a reszelt, füstölt sajttal.
Végtelenül egyszerű és gyors, ugyanakkor tápláló, és isteni finom.
Fotó: KockacZukor
Spenót és tészta? További receptet itt is találsz:
http://masteszta.blog.hu/2014/06/21/spenotos_csirkes_fetas_teszta
- KockacZukor -