Előkerestem a párologtatót és az illóolajokat. Reggelente és este már forró teát főzök. Kötött zoknik melegítik a lábaimat, és kellemes, puha fények adják az esték alaphangulatát. Eső kopog az ablakokon, és puha plédekbe burkolózva filmezünk. Almát vásárolunk, ládányit, a télre készülve, és levélkupacokat rugdosok munkába menet. Mézet keresek a közértek polcain, és multivitaminnal erősítjük a szervezetünket. Az ablakokat már nem tárjuk, inkább behúzódunk. Sötétben indulunk munkába és sötétben érkezünk haza. A vacsik pedig illatossá teszik a lakást...
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 4 ek étolaj
- 150 g zsemlemorzsa
- lekvár
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Serpenyőben, forró olajon addig pirítjuk a zsemlemorzsát, amíg az aranybarna lesz. Hozzáöntjük a megfőtt tésztát, és összekeverjük vele.
Tálalásnál porcukorral, lekvárral vagy cukros tejföllel önthetjük le.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Ha még ezen felül is van kedved sütni-főzni, ne hagyd ki ezt a receptet sem:
http://masteszta.blog.hu/2014/08/16/csoppsegek_kedvence
- KockacZukor -