Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy elkészítsem ezt a pizzás csigát. Olyan finomra sikerült, hogy azt hiszem, túl is ettem magam belőle. Hogy ne töltsem lelkiismeretfurdalással a hétvégét, holnapra edzés és wellness napot terveztem, vagyis spinning, szauna, pezsgőfürdő, súlyzós edzés, és újabb wellnessben pihegés váltják majd egymást. :-) Imádom ezt a pizzás csigát!
Fotó: KockacZukor
- 400 g Gyermelyi búzaliszt
- 30 g élesztő
- 2 csipet só
- 2 ek étolaj
- 2,5 dl langyos víz
- 1 ek kristálycukor
- pizzakrém
- sonka
- füstölt lapsajt
Elkészítés:
A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk, tésztává dagasztjuk, majd kinyújtjuk. A tészta felszínét pizzakrémmel kenjük át, majd az egész felületet befedjük a lapsajtokkal és aztán a sonkával. Feltekerjük, és 2 cm vastag szeleteket vágunk. A körülbelül 20 db csigát sütőpapíron, előmelegített sütőben, 180-200 fokon 15-20 percen át sütjük.
Isteni étel uzsonnára, reggelire, vacsorára is.
Fotó: KockacZukor
Ha a sós helyett édes tésztára vágynál, készíts mákos tésztamuffint. :D
- KockacZukor -