Autó, repülő, ágyú tésztából

Egy orosz művész egész izgalmas kedvtelésnek hódol (a mi szempontunkból mindenképpen), ugyanis egészen fantasztikus dolgokat készít – tésztából. Megmutatjuk, milyen egy tésztaautó, tésztarepülő vagy éppen tésztaágyú.

cím.jpg

Az orosz Szergej Pakhomov egészen különleges szenvedéllyel imádja a tésztát (aminek nagyon örülünk), és rendkívüli fantáziával készít belőle különböző modelleket.

Így születtek meg a különböző tésztából készült autók, repülők, hajók, motorok, sőt, még ágyú és tank is.

ágyú.jpg

tank.jpg

Az ötlet állítólag akkor pattant ki a 43 éves művész fejéből, amikor egy orosz tésztagyár felkérte egy reklámkampány elkészítésére. Eléggé el nem ítélhető módon sajnos a kampány az utolsó pillanatban meghiúsult, szerencsére azonban Szergej Pakhomov addigra teljesen beleszerelmesedett az ötletben és folytatta.

„Mindenféle tésztát használok, a legegyszerűbb spagettitől és lasagnétól egészen a farfalléig. Egy-egy modell elkészítése 20-30 órát vesz igénybe" – nyilatkozta a mester.

olajfúró.jpg

traktor.jpg

„A legnehezebb dolgom az autóval volt, aminek hátradönthető ülése, nyitható ajtaja és apró tükre is van, szóval nagyon oda kellett figyelni a részletekre. A leginkább időrabló projekt mégis egy egész kisváros felépítése volt, ez három évig tartott" – tette hozzá Szergej Pakhomov.

Az orosz művészt egyébként saját bevallása szerint alaposan meglepte, hogy a számára eredetileg csak kikapcsolódást jelentő hobbija iránt ilyen nagy lett az érdeklődés.

A végeredményt látva, mi azért annyira nem vagyunk megdöbbenve.

motor.jpg

doboz.jpg

süti beállítások módosítása