Old McDonald és a pizza farm

Az „Old McDonald had a farm" sort talán még az is ismeri, aki nem tud angolul. Az öreg McDonaldnak volt egy farmja, amin aztán különböző állatok iákoltak, ugattak és nyávogtak sorban. De mi van akkor, ha nem egy hagyományos gazdaságról, hanem egy PIZZA FARM-ról van szó?

cím_1.jpg

Egy amerikai fiatalember az ismerőseitől hallott a pizza farmról, amit megpróbált telefonon elérni, hogy elmagyarázzák neki, hogy jut el hozzájuk, azonban azt a választ kapta, hogy éppen elég elfoglaltak, így próbálja csak megtalálni őket.

Amerikában nem gyakran hallani ehhez hasonló választ, ha vásárlóról, potenciális ügyfélről van szó. A „ki hallott még ilyet" érzés nyomán a fiatalember, nevezzük Marknak, be is kapta a horgot, és elindult megkeresni ezt a bizonyos pizza farmot Wisconsin észak-nyugati részén.

De nem lehet csak úgy felkészületlenül beállítani ám!

1. A pizzán kívül mindent vinni kell, tányérokat, evőeszközt, pokrócot stb.
2. Amit hozol, azt el is kell vinni, még a dobozt is, amiben a pizzát kapod. Semmi nyoma nem maradhat a farmon annak, hogy ott voltál.
3. Csak készpénzzel lehet fizetni!

Az épület falán is van még néhány figyelmeztetés, biztos, ami biztos: Viselj cipőt! Ne hozz kutyát! Viselkedj!

1.jpg

A pizza farmnak kisugárzása van, egy nyugodt, laza közösségé, ahol azonban mindenféle ember megtalálható. A motorosoktól a kisgyermekes családokig, diákoktól a nyugdíjas korosztályig.

2.jpg

Mikor Mark leadta a rendelést, a 270-es sorszámot kapta, és kb. másfél órát kellett várnia a hőn áhított pizzára. De itt éppen ez a lényeg, nem futószalagon készülnek a pizzák.

Az ember végre eljut a farm szívéhez, a mindössze két kemencéhez.

3.jpg

Jó tudni, hogy érdemes leadni a rendelést, majd megkeresni a megfelelő helyet a pizza piknikhez, mert úgyis időbe telik, mire elkészül az étel. Eközben be lehet járni a farmot, megnézni a termést, a teheneket. Van, aki asztalt, előételt, salátát, sőt bort is hoz magával az étkezés kiegészítésére.

4.jpg

A pizza farm 14 éve működik, az egyik tulajdonos és egyben a pizzák egyik készítője szerint a cél, hogy minden percben elkészüljön egy pizza. A folyamat a következőképpen néz ki: a nyers pizza bekerül az egyes kemencébe, ebben egyszerre kettőt tudnak sütni, majd amikor egy bizonyos készültségi szintet elér, átteszik a második kemencébe. A pizzák állandóan forognak a két kemence között.

5.jpg

Még nézni is fárasztó!

A pizza farm ötlete azon egyszerű megfontolásból indult ki, hogy a tulajdonosok megvették a két kemencét, és valamilyen módot akartak találni arra, hogy a farm önfenntartó legyen. A pizzákat olaszosan, vagyis mozarella karikákkal, és nem amerikaiasan, vagyis ráreszelt sajttal készítik. Valamint egy kis színt is kap a tészta karimája, aminek a fával fűtött kemence az oka. Nem égett oda!

És végre elkészült a pizza!

6.jpg

Mindössze 4-5 perc alatt sült meg tökéletesre. A félig „Olasz kert", félig Margarita tésztája egy picit édeskés, a széle néhol megpirult, a rajta lévő zöldségek, amit persze a farmon termesztenek „al dente" roppanósak. Hangulata van annak, hogy a szabadban, egy farmon frissen készült ételt eszik az ember. Ahogy ezt Olaszországban is teszik, nyári estéken.

7.jpg

süti beállítások módosítása