„Tésztatekerő tányér” és adagolós tésztacsipesz

Ha az ember még nem tudja, mi hiányzik a boldogsághoz, akkor egészen speciális eszközökkel vértezheti fel magát, hogy tökéletes profizmussal közelíthessen a tésztaevés élvezetéhez.

Tekerős tányér3.jpeg

 Az egyik ilyen eszköz a „spagetti tekerő” tányér. Hiszen a spagetti fogyasztás egyik legizgalmasabb része, persze az ízén túl, hogy mekkora sikerrel tudjuk feltekerni a tésztát a villánkra. Ha valaki nem szerzett ebben már komoly gyakorlatot, vagy nem gyakorolja a kanalas módszert, akkor bizony néha kihívás, hogy maradjon is valami a villán. Vagy ne tíz centis darabok lógjanak ki a delikvens szájából, amiről beszívás közben a szószt is le kell cuppogni.  

Ha a Google-be beütjük, a „Hogyan együk a spagettit?” kérdést, közel 9000 találatot kapunk, ha mindezt angolul tesszük meg, ez eredmény több mint 81 millió, köztük nem egy mókás videóval a próbálkozásokról, különösen kisgyermekkorban. 

Márpedig, ha így van, és valaki nem sajnál egy kis extra költséget, akkor beszerezhet olyan tányért, amit kifejezetten spagetti evéshez fejlesztettek ki. A tányér közepén egy kis megemelt tálka-szerű mélyedés található, ami kifejezetten a spagetti tekerését segíti, így a fogyasztáshoz még kanálra sincs szükség.

De hogy igazi móka legyen, ehhez nem szabad előre feltördelni a spagettit. Akinek esetleg még így is gondjai akadnak, az előveheti a fiókból az elektromos tekerő villát, amivel nem kell mást tenni, csak beleállítani a spagettibe, hadd tekerjen.

Tekerős villa.jpg

Még ezzel sincs vége a praktikus eszközök sorának, hiszen a tésztának el is kell készülnie evés előtt, a következő tésztacsipesz pedig nem csak a szedést, hanem a megfelelő adagolást is megkönnyítheti. 

Tészta csipesz.jpeg

Ehhez nem kell mást tenni, mint a hegyére állítani a csipeszt, ugyanis a fogó rész szolgál a porciózásra. Az U alakú végen rovátkák jelzik az adagokat, így, ha kiszámoltuk mehet is a forró vízbe.

 

 

süti beállítások módosítása