Pazarlás ellen: praktikus tésztafőző eszközök

Nyilván senki sem szereti, ha pocsékba megy a tészta, így aztán érdemes használni olyan eszközöket, melyek segítenek a pazarlás elleni harcban. Akad olyan, amellyel egyszerre többfélét főzhetünk, egy másik pedig az adagolásban segít.

adagoló edénnyel.jpeg

A nyitóképen látható tésztafőző kosárkákkal egy-egy adagot lehet egyszerre megfőzni. Ráadásul mivel kis adagokról van szó, biztos, hogy rendesen megfő, így nem fog a kupac belseje összetapadni és nem marad kemény.

adagoló.jpeg

Ha az előző szerkentyűre azt írtam, hogy hasznos és ötletes, erre a következőre már nem biztos, hogy ugyanezt mondanám. Bár bevallom, soha nem próbáltam, de így ránézésre egy kicsit túlbonyolított szűrőnek látszik. Szép dolog, hogy le lehet róla ereszteni a vizet, és még tálalni is lehet belőle, de a kallantyúk nekem egy tésztaszűrési művelethez kicsit túlzásnak tűnnek.

szűrő edény.jpeg

Ha már adagokról volt szó, akkor jöjjön még egy adagoló. Egyet korábban már megmutattunk, a multifunkcionális egyszerre csipesz, egyszerre adagoló okosságot, most lássunk egy másik szerkezetet. Itt is a tudatos fogyasztás van fókuszban, a kalkulátorral 1-4 adagot lehet kimérni.

süti beállítások módosítása