Bréking nyúz: cukkini ugrott a kenyérbe

Épp édesanyám általam nagy becsben tartott cukkinis lecsóját faltam (lejjebb mutatom majd) az erkélyen, csodás napsütésben, amikor a telefonomon rábukkantam a cukkini egy számomra még ismeretlen felhasználási módjára, ezt most megosztom veletek: citromos, cukkinikenyér a neve. A neve is káprázatosan hangzik szerintem, hát még ezek a csodás fotók róla, nézd csak:

lemon-zucchini-bread-6-768x1152.jpg

Hm? Szerintem ne késlekedjünk, lássunk neki.

Hozzávalók:

  • 2/3 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 és 1/2 evőkanál friss citromlé
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 2 nagy tojás
  • 1/4 csésze natúr joghurt
  • 1 csésze friss, aprított cukkini

A citromos mázhoz:

  • 2/3 csésze porcukor
  • 1 és 1/2 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy szilikon kenyérsütő formát. Egy tálban keverd el a lisztet a sütőporral, sóval, majd tedd félre. Egy másik tálban keverd el a cukrot a citromlével, majd add hozzá a tojásokat, olajat, és addig keverd, míg szép sima nem lesz. Ehhez mehet a lisztkeverék fele, majd a joghurt és a reszelt citrom is. Ha szépen összeállt, mehet a liszt fennmaradó fele, és készre keverjük. Már csak a cukkini hiányzik a mókából, tegyük is hozzá, majd mehet a keverék a kenyérsütő formába. Tűpróbával kb 40-45 perc alatt megsül. Ha kivetted, hagyd hűlni, forrón ne szeleteld. A citromos mázhoz keverd simára a citromlével a porcukrot, ha túl híg, tehetsz hozzá még cukrot, majd locsolj a masszából a szeletelt citromos cukkinis kenyérkékre.

lemon-zucchini-bread-1-768x1152.jpg

És akkor a végére, amit ígértem: édesanyám cukkinis lecsója, istenem, ha tudnátok, milyen finom... :)

18555148_1856619174365292_1417956348_n.jpg

 

 

süti beállítások módosítása