A muffin egy olyan desszert, amiből végtelen variáció készíthető. Idény gyümölcsökkel, csokoládéval, aszalványokkal, sőt... sós, sajtos, zöldfűszeres változatban. Én a minap szedtem össze a Balatonon a diófák alól a sok egészséges, nevető diót. Néha rám kacsintanak, és akkor egy maroknyit megtörök, megeszegetek. Imádom a magvaknak minden formáját, sós és édes ételben is. Az ősz egyik sláger gyümölcse a körte, amit szintén nap mint nap fogyasztok. Most egy körtés muffin receptet hoztam nektek.
Fotók: KockacZukor
- 2 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 db Gyermelyi tojás
- 3 db körte
- 1 bögre tejföl
- fél bögre teavaj
- fél bögre méz
- 3 g sütőpor
- 2 csipet só

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz anyagot: lisztet, sót, sütőport.

A körtét hámozzuk meg, és aprítsuk vagy reszeljük le.

Keverjük össze a folyékony részt: tejfölt, vajat, tojásokat, mézet, körtét.

A száraz és a folyékony részt keverjük össze.

Merjük a sütőforma gödröcskéinek ¾-ig a tésztát.

Előmelegített sütőben süssük 20 percen át.

Jó étvágyat!
Ha ősz, akkor alma és dió. :D Készítsünk velük és túróval egy édes, rakottas tésztát!
- KockacZukor -

