Almás zelleres tésztasaláta, pulykával

A barátnőm szerint elment az eszem, hogy a nyár közepén itt-ott vaskos, magyaros kajákat próbálok letolni az olvasók torkán. Jól van, akkor tudjátok meg, hogy a magyaros konyha egy csomó könnyű fogást is rejt magában, és a tészta sem feltétlenül vaskos, laktató. Itt van pl. egy könnyed, nyári tésztasaláta, amit egyszer elkészítesz, és napokig lehet enni, amitől nem kell kifeküdni, amihez könnyű fehérbor illik, gyöngyöző talpas pohár és terasz.

42b6558a34a48206268c38f3b412492b.jpgHozzávalók:

  • 300 g alma
  • 300 g szárzeller
  • 300 g színes paprika
  • 5 dl joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • 3 citrom leve
  • 40 g méz
  • ízlés szerint zöldsaláta
  • 500 g főtt 4 tojásos orsó tészta
  • 500 g pulykamell
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 150 g reszelt sajt
  • 60 g zsemlemorzsa

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát, és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet, és az olajt. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük és 200 fokos sütőben pirosra, sütjük. Tálaláskor a tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges, fűszerezzük és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat. Nyamm...

A kép illusztráció, ugyanis véletlenül mind megettük, mielőtt lefotóztuk volna. :)

A fotó innen: https://damndelicious.net

süti beállítások módosítása