Sajtos-sonkás bejgli

Tulajdonképpen csak formájában emlékeztet a bejglire ez a sajtos-sonkás tekercs, amelynek pizzatészta az alapja. Egy labda pizzatészta, reszelt sajt (cheddar, mozzarella vagy füstölt trappista) és vékonyra szeletelt füstölt sonka szükséges hozzá. A pizzatésztát kihúzzuk téglalap formában, enyhén lisztezett felületen, majd megszórjuk a vékonyra metélt füstölt sonkával és a szeletelt sajttal. Ha kész, feltekerjük. A tekerés végénél kicsit összecsípjük hosszában a rudat, mintegy elvarrva a tésztát, és "varrással" lefelé helyezzük tepsire. Sütjük kb. 50 percig 200 fokos sütőben, majd hagyjuk kicsit kihűlni szeletelés és tálalás előtt. Kínálhatunk mellé mustárt vagy tormát, isteni!

3-ingredientbaked-hamandcheeserollups-2_1.jpg

Jah, hogy a pizzatésztát is meg kell csinálni? Igen, de az pikkpakk megvan: csak összemorzsolsz 40 deka lisztet 5 deka élesztővel, egy kiskanál sóval és ugyanennyi cukorral, és annyi vízzel, hogy összeálljon a tészta. :)

3-ingredientbaked-hamandcheeserollups-4_1.jpg

Forrás: http://www.thecomfortofcooking.com

süti beállítások módosítása