Picit túlzásba vittem a bacon vásárlást, ezért egy ideje rendszeresen előveszem, és használom fel mindenféle formában. Pirítom, tekerem, csíkozom, egyben hagyom, aprítom.. :-) A csicseriborsó krémlevesemhez is tökéletesen passzol. :-)
Fotó: KockacZukor
- 1 bögre Gyermelyi VitaPasta szarvacska tészta
- 200 g száraz (vagy konzerves) csicseriborsó
- 10-15 szelet bacon
- 1 kis pohár tejföl
- 2 db répa
- 1 l alaplé
- 4 ek ecet
- 1 csipet chili
- só
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem. A bacont apró kockákra vágtam, és egy serpenyőben kisütöttem, majd egy tányéron hagytam hűlni. A száraz csicseriborsót egy éjszakára vízbe tettem, majd másnap az alaplében tettem fel főni. Forrás után leszedtem a habját. Fél óra után hozzáadtam a karikázott répát is, és újabb fél óra után géppel turmixoltam az egészet, és hozzáadtam a tejfölt. Sóztam, hozzáadtam az ecetet és chilit is. A ropogós baconnel és tésztával tálaltam.
Jó étvágyat!
Készítsünk együtt egy könnyű, nyári cukkinis batyut paradicsomban. Kattints videónkra!
- KockacZukor -