Mentás, cukorborsókrémes tészta

Lassan – nagyon lassan – az országba visszatér a megszokott élet. Figyeljünk és vigyázzunk egymásra továbbra is, hiszen ez nem jelenti azt, hogy a korábbi korlátozások oka megszűnt volna. Az immunrendszerünk erősítése, az egészséges test és lélek, most mindennél fontosabb, hiszen csak így állhat ellen a „betolakodóknak”. Vagyis táplálkozzunk jól, táplálkozzunk egészségesen továbbra is!

200508-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g VitaPasta masni
  • 3-6 dl alaplé
  • 150 g cukorborsó
  • 3-4 ek étkezési keményítő
  • 6-7 db friss mentalevél
  • 2 ek ecet
  • fűszerezett csirkemell
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőztem. A csirkemellet fűszereztem, majd serpenyőben olajon kisütöttem.

A cukorborsót az alaplében feltettem főni. Hozzáadtam a menta leveleket. Rövid főzés után konyhai robotgéppel pürésítettem. Amennyiben a püré főzelék, krémszerű, akkor nem kell hozzá étkezési keményítőt adni. Amennyiben inkább leveses, akkor adjunk hozzá pár kanállal. Ha a menta ízét nem érzed, tegyél még hozzá mentalevelet, és turmixolj még egyet rajta. Ezután adtam hozzá még ecetet és sót is.

A zöld krémet összeforgattam a frissen leszűrt tésztával, és a szeletelt csirkemellel tálaltam.

Jó étvágyat!

Készíts rövidke videónk segítségével egy könnyű nyári ételt is, egy cukkinis batyut paradicsomban.

- KockacZukor -