Paradicsomos-sajtos tökspagetti

Tart a tökszezon, aminek örülök, mert télen mindig sóvárgok utána, és sajnos a boltokban kapható mirelit gyalult töknek se íze, se bűze nincs soha, ha abból főzök. Így tehát még óriásboldogság van, hogy elérhető a piacon, és hetente kétszer biztosan az asztalra kerül valamilyen formában. Főleg, hogy a gyerekem az elmúlt hónapokban iszonyú válogatós lett, és a tökfőzeléken kívül nagyjából 3 étel van még, amit hajlandó megenni. Na de ez a szám most nőtt az alábbi recepttel.

Kedvence a milánói makaróni,  de hogy ne mindig tésztát együnk tésztával, és hát a tök amúgy is olcsó most, és sokkal egészségesebb is, mintha tésztát falnánk, elkészítettem a tökspagettit. Elsőre furcsálltam, de finom! És paradicsomszósszal, esetleg kis gombával, reszelt sajttal egy újabb ételt tudok az asztalra varázsolni, ami elfogy a kislányom tányérjából, maradéktalanul. :)

Elkészíteni nem nagy kunszt, csak fel kell vágni karikákra az alaposan megmosott tököt, és alufóliával bélelt sütőlemezen megsütni annyira, hogy a villa már könnyedén beleszúródjon. Majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően leszedjük a tök karikákról a héját, a belső húsa pedig szálakra esik szét. Jöhet rá a paradicsomszósz és a sajt. Diétás is, olcsó is, finom is. :) 

e7e918ef313e8746914b09f1ff0a74a1_1.jpg

Forrás: Buzzfeed

süti beállítások módosítása